Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Instabilitate atmosferică accentuată în Bucureşti, până luni dimineaţă

Instabilitatea atmosferică va rămâne accentuată la nivelul Bucureştiului până luni dimineaţă, se arată în prognoza actualizată a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2019 - 10:48

Pe parcursul zilei de vineri, până la ora 21:00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi, mai ales, după-amiaza şi seara vor fi reprize de ploaie şi descărcări electrice. Cantitatea estimată pentru acest interval va fi de aproximativ 10 - 15 l/mp. De asemenea, există probabilitatea ca în unele cartiere ploaia să aibă caracter torenţial, vântul să prezinte intensificări, să cadă grindină şi să se acumuleze 20 - 30 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, de vineri, ora 21:00, şi până sâmbătă, ora 6:00, vremea va continua să fie instabilă şi se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină. Cantitatea estimată de precipitaţii este de 25 - 30 l/mp, posibil în unele cartiere de 40 - 50 l/mp. Temperatură minimă va fi de 15 - 16 grade Celsius.

Pe durata zilei de sâmbătă, 1 iunie, probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată dimineaţa şi din nou spre seară, iar cantităţile de apă se vor situa în general între 3 şi 7 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15 - 16 grade.

Prognoza de specialitate relevă, totodată, că duminică, 2 iunie, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va oscila între 15 şi 17 grade.

Instabilitatea atmosferică va continua să fie prezentă în Bucureşti până luni 3 iunie, la ora 10:00.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza emisă vineri.

Comentarii

loading...