10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiInspecţia Muncii a aplicat operatorilor economici amenzi de aproape 1,34 milioane de...

Inspecţia Muncii a aplicat operatorilor economici amenzi de aproape 1,34 milioane de euro

În acest context, au fost depistate 926 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 355 erau din judeţul Timiş, 78 din judeţul Braşov şi 76 din Prahova.

De asemenea, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 2.972 controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5,54 milioane lei (din care 4,937 milioane lei pentru muncă nedeclarată) şi au fost sancţionaţi 739 de angajatori.

În aceeaşi perioadă de referinţă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.934 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 700.000 de lei.

În acelaşi timp, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 266 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 101 au avut loc în Bucureşti şi 35 în judeţul Argeş.

Pe de altă parte, Inspecţia Muncii anunţă demararea, de la 1 iulie 2018, a unei campanii de control la societăţile care îşi desfăşoară activitatea pe litoral.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă