4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiInspecția Judiciară îi cercetează pe cei doi procurori care au deschis ancheta...

Inspecția Judiciară îi cercetează pe cei doi procurori care au deschis ancheta asupra mitingului

Procurorul Bogdan Pîrlog este cel care a mers în Piaţa Victoriei pe 10 august şi a întocmit un proces verbal, în baza căruia Parchetul Militar Bucureşti a deschis dosarul penal.

Duminică seară, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că Bogdan Pîrlog a fost prezent în punctul de comandă al Jandarmeriei şi a participat la un instructaj al jandarmilor.

Procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar Bucureşti, a spus, pe de altă parte, că Pîrlog se afla în drum spre casă, a văzut că sunt violenţe în Piaţa Victoriei şi s-a autosesizat, negând că acesta ar fi fost prezent în centrul de comandă al Jandarmeriei.

Ionel Corbu este prim-procurorul Parchetului Militar București. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea, luni dimineață, că doar Inspecția Judiciară poate stabili dacă prim-procurorul Ionel Corbu s-a antepronunțat în privința anchetei deschise cu privire la violențele din 10 august. 

„Mă întrebaţi dacă s-a antepronunţat sau nu. Dacă nu cumva este o abatere de la deontologia profesională sau de la regulile procesuale, numai Inspecţia Judiciară poate da un răspuns”, a declarat Tudorel Toader.

Pe de altă parte, inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare vor să afle în ce calitate s-a aflat în Piaţa Victoriei procurorul militar Bogdan Pîrlog.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca „cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar”. Parchetul General anunţa, vineri seară, că de luni se vor face acte de urmărie penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă