14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiINCULPATUL Eugen Cecan, “uns” șef în conducerea CNAIR de ministrul Transporturilor Răzvan...

INCULPATUL Eugen Cecan, “uns” șef în conducerea CNAIR de ministrul Transporturilor Răzvan Cuc

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, sub stricta supraveghere a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a numit pe inculpatul Eugen Gecan în funcția de director general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Chiar dacă Eugen Cecan este inculpat pentru săvârșirea de infracțiunii de delapidare în formă continuată, șeful CNAIR Sorin Scarlat, directorul economic, Ionuț Mașala, directorul general adjunct, Cristian Andrei, șeful departamentului juridic Andrei Filipescu și șefa departamentului resurse umane Gianina Filip au semnat o împuternicire, document prin care Cecan este director general al DRDP Cluj.

Potrivit unui document intrat în posesia Romania Liberă, începând din ziua de 26 august, DRDP Cluj, una dintre cele mai influente regionale de drumuri din România este păstorită de Eugen Cecan.

Luna trecută, directorul CNAIR, Sorin Scarlat a primit un raport din partea unui subaltern, act unde este menționat că în luna septembrie 2014 procurorii din cadrul DNA Secția Teritorială Cluj s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, “reținându-se faptul că numitul Cecan Eugen, director regional al Direcției  Regionale de Drumuri și Poduri Cluj folosește, în mod repetat, forță umană – angajați ai companiei aflate sub conducerea sa, precum și utilaje din dotarea companiei, în vedera prestării de activități/realizării de lucrări în favoarea și folosul unor societăți comerciale detinute de fiul acestuia, Cecan Paul Bogdan”.

Prin ordonanța din data de 30.09.2014 s-a dispus începerea urmăririi penale  cu privire la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul  public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevazut  de art. 13 ind. din Legea 78/2000 raportat la art. 297 CP.

Prin Odonanța DNA – S.T. Cluj din data de 31.02.2017 s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, prevazut de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 raportat la art. 297 CP, cu aplicarea art. 35 alin. I Cp, în infracțiunea de folosirea cu rea-credință de bunuri sau a creditului de care se bucura societatea, într-un scop contrar intereselor acestuia sau în folosul lui propriu pentru a favoriza o altă societate în care are interes direct sau indirect, prevazută și pedepsită de an. 272 alin. I, lit. b din Legea nr.3111880, cu aplicarea art 35 alin. I CP si fals intclectual , prevăzut de art. 321 CP.

Prin aceeași ordonanță s-a dispus declinarea competenței de solutionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe langă Judecătoria Cluj Napoca. unde a fost inregistrat sub nr. unic 1848/2017.

“Prin Ordonanța din 25.01. 2018 s-a dispus efectuarea în continuarea urmăririi penale față de Cecan Eugen, pentru comiterea infracțiunii de delapidare, prevazută de art. 295 alin. CP, constând în aceea că în calitate de director regional al D.R.D.P. Cluj a folosit în mod fraudulos resursele materiale și umane ale acestei structuri, în interesul personal sau al familiei sale, activitatea infracțională desfășurându-se în perioada august 2014 – decembrie 2015”, conform raportului primit de directorului CNAIR, Sorin Scarlat.

Conform documentului citat, în luna mai 2019, prin Ordonanța de schimbare a încadrării juridice și punere în mișcare a actiunii penale s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reținute în sarcina suspectului Cecan Eugen din infracțiunea de delapidare prevazută de art. 295 alin. 1 Cod Penal în infracțiunea de delapidare în formă continuată, prevăzută de an. 295 alin. 1 Cod Penal cu aplicama art. 35 alin. I Cod Penal și punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspectul Cecan Eugen pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

În urma accesării site-ului portalj.ro au fost indentificate pe rolul Judecatoriei Cluj Napoca două dosare care au/pot avea legatură cu dosarul penal 1848/P/2017, respectiv:

1 ) dosarul nr. 15611/211/2019, înregistrat la Judecatoria Clui Napoca în data de 28.06.2019, având ca obiect confirmare renunțare urmărire penală, în care Cecan Eugent are calitatea de intimat, iar CNAIR are calitate de parte civilă, dosar cu termen de judecată stabilit la 13.01.2020

2) dosarul 15613/211/2019, înregistrat la Judecatoria Clui Napoca în data de 28.06.2019, având ca obiect delapidarea în care Eugen Cecan are calitatea de inculpate, iar CNAIR are calitatea de parte civilă, dosar fără termen de judecată fixat.

 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă