FOTO: George Călin, INQUAM PHOTOS

Încep concursurile în structurile Ministerului de Interne. Ce posturi sunt vizate

Lucian Bode, noul ministru al Afacerilor Interne, a anunțat că în perioada următoare vor fi organizate concursuri în Poliția Română, Poliția de Frontieră, DGA și DGPI.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2021 - 09:21

Lucian Bode vrea să aibă în funcțiile ocupate în prezent de persoane detașate profesioniști ce vor fi numiți în urma unor concursuri pentru posturile respective.

„Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi.”, a precizat joi Lucian Bode.

Șeful Ministerului Afacerilor Interne a adăugat că vor fi organizate concursuri pentru posturi în Poliția Română, Poliția de Frontieră, Direcția Generală Anticorupție și Direcția de Generală de Protecție Internă.

Lucian Bode va solicita un raport din partea structurilor de specialitate în ceea ce privește cazurile de ultraj: „Am văzut foarte multe acte de ultraj la adresa oamenilor legii şi îmi doresc ca uniforma oamenilor legii să fie respectată, să recâştigăm încrederea oamenilor şi nu putem să o recâştigăm decât cu o atitudine transparentă în interesul public pentru că nu trebuie să uităm niciodată, toţi suntemîn slujba cetăţenilor aici.”

Comentarii