Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Incendiu la penitenciarul din Satu Mare. Trei deținuți au murit

Trei deţinuţi au murit şi doi sunt în stare gravă după un incendiu care a fost provocat intenționat la Penitenciarul Satu Mare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2020 - 00:00

Miercuri, imediat după apelul de seară, la penitenciar a izbucnit un protest la care au participat zece deținuți care erau cazați în aceeași cameră.

În timpul protestului s-a declanșat un incendiu care a avut ca urmare decesul a trei persoane și rănirea altor două, din rândul deținuților. Niciun angajat al penitenciarului nu a fost rănit.

"Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan iniţiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeaşi cameră de deţinere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate. În ciuda intervenţiei prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeaşi cameră de deţinere se află în afara oricărui pericol", a anunțat un comunicat difuzat, miercuri seară, de conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Comentarii