15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎncă un român a fost infectat cu Coronavirus, pe nava Diamond Princess

Încă un român a fost infectat cu Coronavirus, pe nava Diamond Princess

Totodată, potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor, scrie News.ro.

 „În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navelor de croazieră Diamond Princess și Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.
Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

17 cetățeni români – 15 angajați și 2 pasageri – se aflau pe vaporul de croazieră Diamond Princess, care este ținut în carantină într-un port din Japonia.

Starea de sănătate a primului cetățean român infectat cu noul virus din China este stabilă, au comunicat autoritățile diplomatice române. Românul se află acum într-un spital din China pentru tratament.

Vasul de croazieră este ancorat în rada portului Yokohama, iar ambarcațiuni ale poliției japoneze patrulează pentru a împiedica civili să se apropie.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă