11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎncă o zi neagră pe șoselele din România. Câți oameni au murit...

Încă o zi neagră pe șoselele din România. Câți oameni au murit într-un accident în Olt

Potrivit IPJ Olt, accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 65 – European 574, între localitățile Negreni și Optași.

În accident au fost implicate un TIR condus de un bărbat de 48 de ani din orașul Mioveni, județul Argeș, și un autoturism în care se aflau 3 persoane, din care 2 bărbați și o femeie. Cele 2 mașini ar fi intrat în coliziune frontală.

Conform ISU Olt, cele trei persoane din autoturism au fost găsite încarcerate, în stop cardio-respirator.

Pompierii au acționat pentru extragerea victimelor. Cele trei persoane, un bărbat, în vârstă de 61 de ani, o femeie, în vârstă 60 de ani, și un minor, de aproximativ 16 ani, toți din Timișoara, prezentau leziuni incompatibile cu viața.

Șoferul TIR-ului nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului, au transmis polițiștii.

Aceștia au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Bilanț grav al accidentelor pe șoselele din România în ultimele 3 zile

24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse în weekend, iar alte 3.500 au fost asistate medical de echipajele SMURD, potrivit unui bilanț al IGSU.

Pompierii au avut în weekend 4.347 de intervenții. Cele mai multe dintre acestea au vizat acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.569 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 343 de incendii, precum și în alte 496 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

„În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 3 zile (vineri, 23.07.2021, 9 persoane în județele AG-1, IS-1, NT-1, OT-1 și SB-5; sâmbătă, 24.07.2021, 5 persoane în județele BV-3 și CV-2; duminică, 25.07.2021, 10 persoane în județele BC-7, BH-2 și SB-1)”, au transmis reprezentanții ISGU.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă