Încă o țară pune România pe lista roșie

Creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de infectare cu Covid-19 determină statele europene să ia măsuri mai dure în ceea ce-i privește pe cetățenii care vin din România.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2020 - 13:02

România este de luni, ora 0.00, pusă pe o listă roșie într-un stat important din Europa, una dintre destinațiile de vacanță populare pentru români. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Cehia impune restricții cetățenilor care au locuit mai mult de 12 ore în ultimele 14 zile în România.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehia, în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe două categorii: verde (risc scăzut de infectare) şi roşu (risc înalt de infectare), iar România va fi inclusă, începând cu data de 3 august 2020, ora 00:00, pe lista roşie. Clasificarea statelor în cele două categorii face obiectul unei reevaluări permanente, bazată pe evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare stat”, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Exteren, citați de News.ro.

Toate persoanele care călătoresc din România în Cehia trebuie să anunțe imediat ce au intrat în țară, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, Direcției de Sănătate Publică pe raza căruia este situată locuința ori hotelul pentru a se supune testării, pe cheltuiala proprie, pentru Covid-19.

Cetățenii care se află în tranzit prin Cehia o pot face fără restricții dacă o fac într-un termen de maxim12 ore. Cei care tranzitează pe cale aeriană nu au voie să părăsească zone de tranzit din aeroport, iar cei care traversează țara cu mașina nu sunt supuși niciunei condiționări sau obligații dacă durata tranzitului nu depășește 12 ore.

Comentarii