Încă o mașină confiscată pentru depozitare ilegală de deșeuri în sectorul 5 al Capitalei

Vineri a avut loc o nouă acţiune comună a Poliţiei Locale Sector 5 şi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

27.02.2021 - 11:44

În urma acesteia, poliţiştii locali şi comisarii Gărzii de Mediu au constatat că pe strada Bachus, lângă Şcoala nr.148, o persoană arunca deşeuri provenite din construcţii, pe domeniul public, dintr-o autoutilitară marca Ford Transit de culoare albă. Zona unde se aruncau deşeurile este una curată, asfaltată, în imediata vecinătate a unei şcoli, populaţia din zonă fiind indignată de fapta acestuia. Echipajul de poliţie şi comisarii Gărzii de Mediu au procedat la legitimarea conducătorului auto şi la sancţionarea acestuia conform legislaţiei în vigoare.

Mai mult, şoferului i s-a adus la cunoştinţă că autovehiculul va fi confiscat, întrucât faptele mai sus menţionate contravin prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor pe teritoriul României, cap. IV - transportul deşeurilor nepericuloase, art. 19 şi art. 20. A fost aplicată măsura complementară prevăzută la art. 25 alin. 3, care prevede confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârşirea faptei. Şoferul are şi obligaţia de a salubriza zona afectată.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a declarat încă de când a fost confiscată prima maşină pe raza Sectorului 5 că acţiunile vor continua şi că cei care încalcă legea vor fi sancţionaţi.

"Nu lăsăm garda jos şi suntem pe teren pentru a-i depista pe cei care aruncă deşeuri pe spaţiul public. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul şi sănătatea oamenilor. Dacă unele persoane au crezut că glumim atunci când am confiscat prima maşină în urmă cu puţin timp, acum le transmitem din nou că nu ne jucăm!", a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește totul despre:

#deșeuri #confiscare

Comentarii