FOTO: Arhivă

Încă 13,7 kilometri de autostradă au fost dați în folosință

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au recepţionat miercuri lucrările de la lotul de autostradă Ogra - Iernut, în lungime de 3,6 kilometri, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2018 - 18:59

"Având în vedere faptul că ieri, 11.12.2018, au fost recepţionate şi lucrările sectorului de autostradă Ungheni - Ogra, în lungime de 10,105 km, astăzi, de la ora 15:00, aceste loturi au fost deschise circulaţiei rutiere", se menţionează în comunicat.

Valoarea contractului Ungheni - Ogra a fost de peste 251,349 milioane lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL.

Construcţia lotului Ogra - Iernut, în lungime de 3,6 km, a avut o valoare de circa 55,783 milioane lei fără TVA, iar Antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL - Wilhem Geiger GmbH&Co.KG.

 

Panglica inaugurală a tronsonului Iernut-Ungheni, tăiată de primul şofer care a intrat pe noua porţiune de autostradă

Panglica inaugurală a celor două tronsoane ale autostrăzii Ungheni - Câmpia Turzii date în folosinţă miercuri a fost tăiată de primul şofer care a intrat pe noua porţiune de autostradă, în timp ce restul conducătorilor auto au salutat gestul prin claxoane.

"S-au recepţionat primele două loturi din autostrada Târgu Mureş - Câmpia Turzii şi am dorit ca participanţii la trafic să fie cei care inaugurează aceste două tronsoane. Descărcarea la intersecţia cu DN 14 A, cel de la Iernut la Târnăveni, este una provizorie, se lucrează la descărcarea definitivă şi sperăm ca celelalte loturi de pe tronsonul Târgu Mureş - Câmpia Turzii să se realizeze în anul următor, conform contractelor încheiate cu CNAIR", a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a declarat că cele două tronsoane de autostradă sunt un plus pentru judeţul Mureş, fiind în preajma Aeroportului "Transilvania" Târgu Mureş şi a Parcului Industrial Mureş, singura problemă fiind descărcarea acesteia în Drumul Judeţean Ungheni - Acăţari, care nu are capacitatea de a prelua tot traficul în condiţii optime, pentru care trebuie să se găsească o soluţie.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că în ceea ce priveşte descărcarea de pe autostradă de la Iernut, pe DN 14 A, acolo unde există un pasaj la nivel cu calea ferată, s-a luat o decizie în privinţa timpului de staţionare la barieră. Potrivit acestuia, şoferii nu vor aştepta la trecerea la nivel cu calea ferată mai mult de trei minute, astfel încât coborârea de pe autostrada Ungheni - Iernut să nu se aglomereze.

Reprezentanţii CNAIR au efectuat marţi o inspecţie a lucrărilor sectorului de autostradă Ungheni - Ogra, în urma căreia s-a făcut recepţia acestui sector cu o lungime de 10,105 km şi o valoare a contractului de 251.349.460,28 de lei, fără TVA.

Miercuri dimineaţa, reprezentanţii CNAIR au inspectat şi lucrările de pe sectorul Ogra - Iernut, cu o lungime de 3,6 kilometri.

Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Câmpia Turzii - Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare iar restul de 25%, de la bugetul de stat.

Comentarii