Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Înalta Curte, reacție la eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrați

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a convocat, pentru miercuri, ă şedinţă a secţiilor reunite, după eliminarea pensiilor speciale.

Share

Rl online 0 comentarii

28.01.2020 - 18:37

”Preşedinte Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a luat masurile necesare pentru convocarea Secţiilor Unite in data de 29.01.2020”, a transmis, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şedinţa este programată pentru ora 18:00.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari. 

Aceasta, pe fondul protestelor din Justiţie, materializate inclusiv prin oprirea activităţii unor instanţe.

Consiliul Superior al Magistraturiia transmis, marţi, că susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora.
 

Comentarii