Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În perioada de Paşte şi 1 Mai au fost date sancţiuni de 14 milioane de lei

Poliţiştii au dat în perioada sărbătorilor de Paşte şi de 1 Mai sancţiuni în valoare totală de 14 milioane de lei, peste 20.000 din numărul total de amenzi fiind pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă.

Share

Rl online 0 comentarii

02.05.2019 - 14:32

Peste 22.000 de angajaţi ai MAI au fost la datorie în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, se arată în comunicatul citat, precizându-se că în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea intervenţiilor rapide în situaţii de urgenţă.

Pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitări, majoritatea - aproape 6.600 - pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă.

De asemenea, s-a acţionat pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spaţii deschise (incendii de vegetaţie) şi coşuri de fum necurăţate sau defecte.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane.

În perioada sărbătorilor au fost sesizate aproape 4.500 de infracţiuni. Pentru cele aproape 44.000 de contravenţii constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de aproape 14.000.000 de lei.

Poliţiştii au avut, totodată, acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere, misiunile fiind efectuate în special pe cele mai circulate drumuri.

Pentru încălcarea legislaţiei rutiere au fost aplicate peste 20.000 de sancţiuni, dintre care aproximativ 7.400 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 229 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate cu 24% mai puţine accidente, iar scăderea faţă de anul 2016 este de aproape 40%.

Jandarmeria Română a desfăşurat peste 12.000 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, jandarmii montani intervenind şi pentru salvarea a 10 persoane.

De asemenea, jandarmii intervin în judeţul Călăraşi în misiuni în sprijinul oamenilor ale căror gospodării au fost afectate de fenomenele meteorologice severe, ajutând la reconstrucţia imobilelor.

În această perioadă, peste 880.000 de persoane au intrat în România, iar aproape un milion au ieşit din ţară.

Comentarii

loading...