19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiÎn Bacău, morții au semnat inițiativa “Fără penali”

În Bacău, morții au semnat inițiativa “Fără penali”

Maria P., născută în 1941, a decedat cu 10 zile înainte să înceapă strângerea semnăturilor pentru campania “Fără Penali în funcții publice”. Faptul că a murit nu a împiedicat-o să-și completeze datele într-un tabel și să iscalească. Cum a reușit să facă acest lucru va rămâne un mister pe care să-l deslușească liderii Uniunii Salvați România.

Invalidare de 30%

Semnătură Mariei a fost anulată de funcționarii de la Direcția de Evidență a Persoanelor care au verificat dosarele depuse de USR. Au mai fost anulate și alte peste 6.000 de semnături care nu îndeplineau condițiile legale. Mai precis, 6.155 din 22.371. Aproape 30 la sută din semnăturile depuse de USR au fost invalidate.

Se pare că nu există dosar cu semnături care să nu aibă un procent important de semnături anulate.

Există documente care atestă faptul că unele dosare au până la 40% dintre semnături anulate. Deșteptarea a aflat de pagini întregi în care toate semnăturile au fost declarate invalide pe motivul că persoanele respective nu figurează în Registrul Electoral.

Care sunt condițiile

Pentru că o semnătură să fie declarată valabilă, datele personale ale celui care a semnat trebuie să corespundă înregistrărilor din bazele de date. Se verifică numele, prenumele, adresa, seria și numărul cărții de identitate, CNP.

Dacă toate acestea se potrivesc cu ceea ce apare în Registrul Electoral, semnătură este declarată valida. Dacă unul dintre elemente este greșit, semnătură este invalidată.

Mai trebuie ca persoana care a semnat să aibă domiciliul în localitatea în care se depun dosarele cu semnături și să aibă drept de vot.

Citiți mai multe pe Deșteptarea.ro

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă