Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În Bacău, morții au semnat inițiativa “Fără penali”

Mii de semnături strânse de USR pentru Campania "Fără penali" sunt false, scrie Deșteptarea.

Share

Rl online 0 comentarii

29.10.2018 - 15:24

Maria P., născută în 1941, a decedat cu 10 zile înainte să înceapă strângerea semnăturilor pentru campania “Fără Penali în funcții publice”. Faptul că a murit nu a împiedicat-o să-și completeze datele într-un tabel și să iscalească. Cum a reușit să facă acest lucru va rămâne un mister pe care să-l deslușească liderii Uniunii Salvați România.

Invalidare de 30%

Semnătură Mariei a fost anulată de funcționarii de la Direcția de Evidență a Persoanelor care au verificat dosarele depuse de USR. Au mai fost anulate și alte peste 6.000 de semnături care nu îndeplineau condițiile legale. Mai precis, 6.155 din 22.371. Aproape 30 la sută din semnăturile depuse de USR au fost invalidate.

Se pare că nu există dosar cu semnături care să nu aibă un procent important de semnături anulate.

Există documente care atestă faptul că unele dosare au până la 40% dintre semnături anulate. Deșteptarea a aflat de pagini întregi în care toate semnăturile au fost declarate invalide pe motivul că persoanele respective nu figurează în Registrul Electoral.

Care sunt condițiile

Pentru că o semnătură să fie declarată valabilă, datele personale ale celui care a semnat trebuie să corespundă înregistrărilor din bazele de date. Se verifică numele, prenumele, adresa, seria și numărul cărții de identitate, CNP.

Dacă toate acestea se potrivesc cu ceea ce apare în Registrul Electoral, semnătură este declarată valida. Dacă unul dintre elemente este greșit, semnătură este invalidată.

Mai trebuie ca persoana care a semnat să aibă domiciliul în localitatea în care se depun dosarele cu semnături și să aibă drept de vot.

Citiți mai multe pe Deșteptarea.ro

Comentarii

loading...