10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiImportanta serviciul de consultanta juridica online in contextul actual

Importanta serviciul de consultanta juridica online in contextul actual

Pandemia provocata de Covid-19 a impus o serie de restrictii si modificari ale modului in care ne desfasuram activitatile zilnice, de lucru si de viata, in general.

Fiecare domeniu s-a adaptat cum a crezut de cuviinta, pentru a continua sa existe si sa fie in continuare relevant. In timpul acestor transformari, ordonante de urgenta, suspendari de contracte si restrictii, s-au ivit o serie de conflicte si probleme de natura juridica, fiind nevoie de rezolvari rapide.

Astfel a inceput sa se dezvolte conceptul de Avocat Online, un serviciu de consultanta juridica prin intermediul internetului, care faciliteaza contactul cu avocatul, de la distanta, indiferent de oras sau tara. Acest tip de serviciu a ajutat pana acum sute de oameni sa-si rezolve problemele juridica si sa gaseasca solutii, chiar si atunci cand nu puteau sa iasa din casa sau erau obligati de circumstante sa lucreze de la domiciliu.

La Ad-Avocat gasesti una dintre cele mai dezvoltate platforma online prin care poti beneficia de diferite servicii de consultanta juridica. O casa de avocatura cu experienta de peste 10 ani in domeniu, cu zeci de cazuri rezolvate cu succes si cu feedback pozitiv din partea clientilor, a decis ca este timpul sa se adapteze contextului actual. Conceptul de Avocat Online este relativ nou la noi in tara, majoritatea clientilor fiind obisnuiti cu modul clasice de programare si de intalnire cu avocatul.

Chiar daca pandemia a fost unul dintre cauzele care a dus la dezvoltarea rapida a acestui tip de serviciu, beneficiile si avantajele sunt relevante, in orice context in care ne-am afla. In primul rand, daca apelezi la serviciul de Avocat Online ajungi sa economisesti timp si bani, mai ales daca ai nevoie frecventa de consultanta juridica. Nu te mai confrunti cu probleme precum statul in trafic, in incercarea de a ajunge la timp la intalnirea cu avocatul sau invoiri de la locul de munca pentru a te incadra in orarul avocatului. De asemenea, este economisita o suma semnificativa de bani data pe deplasarile in alte orase pentru a apela la serviciile unui avocat bun, pe consumul de carburant si pe alte taxe suplimentare care puteau sa apara pe parcurs, pe langa onorariul avocatului.

In al doilea rand, distanta dintre client si avocat nu mai este o problema. O data cu aparitia serviciul Avocat Online, orice client indiferent de oras sau tara poate sa intre in contact cu echipa de avocati. Acestia sunt pregatiti sa rezolve probleme si sa ofere consultanta juridica chiar si cetatenilor romani stabiliti in strainatate, in tari precum Italia, Spania, Anglia sau USA. Pot gasi solutii reale la diferite tipuri de chestiuni cu care se confrunta, avocatii vorbitori de limba engleza si italiana, avand experienta in abordarea problemelor dintre statele respective si tara noastra, dar si alte contexte care se contureaza frecvent.

Daca am vazut care care sunt unele dintre avantajele apelarii la serviciul de Avocat Online, sa vedem in continuare, cum functioneaza la nivel practic. Pentru a putea avea acces la platforma online ai nevoie de un device cu o conexiune buna la internet. Programarea se face prin intermediul platformei si nu este nevoie de o mare experienta in mediul online, pentru a putea intra in contact cu avocatul.

O data ajuns pe site-ul casei de avocatura, din meniu se ajunge usor la platforma online. Aici este nevoie de completarea unor date de identificare ale clientului, precum nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail. In campul liber se descrie problema juridica si apoi se alege intervalul orar in care se poate discuta cu avocatul, precum si mijlocul de comunicare, care poate fi prin telefon, Whatsapp, Skype, Zoom sau imo. Plata onorariului se face online, cu cardul, printr-o metoda securizata. In cateva minute clientul primeste confirmarea programarii si poate intra in contact cu un Avocat Online la ora stabilita.

Avand in vedere faptul ca platforma online functioneaza de cateva luni, am intrebat avocatul Claudia Chirita sa ne spuna care sunt cererile online privind serviciile juridice. Doamna avocat ne-a raspuns ca printre cele mai intalnite cereri online se numara problemele legate de suspendarea si modificarea contractelor in contextul pandemiei Covid-19, conflicte de natura juridica privind clauza de forta majora, chestiuni legate de contractele de prestari servicii, dar si contractele de inchiriere/locatiune. De asemenea, majoritatea clientilor apeleaza la serviciile de consultanta juridica online pentru lamurirea unor neclaritati in ceea ce priveste procedura de divort, mostenire, incheierea de diferite contracte, dar si derularea procedurii de infiintare a societatilor comerciale sau a persoanei fizice autorizate.

Cei interesati sa apeleze la serviciile de consultanta juridica online este bine sa stie ca pot aborba probleme legate de tot ce tine de dreptul civil, dreptul familiei, dreptul comercial sau dreptul medical. Pot primi sfaturi si suport in ceea ce priveste procedura de infiintare a firmei, cu tot ceea ce implica acest lucru, de la redactarea Actului Constitutiv la reprezentare in fata Registrului Comertului.

O problema des abordata de client priveste regulile si normele GDPR, dar si chestiuni legate de legislatia muncii, contracte individuale de munca, litigii si negocieri cu angajatii, drepturile angajatilor, etc. Pentru asta puteti apela la serviciile oferite de Ad-Avocat.ro – Business Law. Se ofera consultanta in cazuri de divort, stabilire intretinere minor, stabilire drepturi personale, negocieri, mediere, anulare casatorie. In ceea ce priveste expertiza dreptului civil, cele mai comune cereri online sunt legate de revendicarea de proprietati, recuperarea de creante, anularea documentelor, raspundere in caz de prejudicii, actiuni privind diferitele tipuri de contracte.

Serviciul de Avocat Online poate fi apelat in vederea consultantei juridice pentru medici, paceinti sau furnizori de servicii medicale, prin redactare de sesizari, reprezentare in fata Comisiei de Malpraxis, asistenta in caz de mediere, contestatii si alte tipuri de actiuni juridice.

Multe persoane poate se gandesc cat de eficient este cu adevarat acest serviciu de consultanta juridica online. S-a dovedit pana in acest moment, ca rezultatele sunt similare cu cele obtinute in mod clasice, comunicarea dintre client si avocat nefiind afectata in niciun mod. Din contra, faptul ca intrevederile online pot avea loc de oriunde, fara alte restrictii, faciliteaza construirea unei relatii profesionale bazate pe incredere si profesionalism intre clienti si avocati. In ceea ce priveste onorariul, aceste este fix si accesibil majoritatii clientilor, mai ales in contextul actul economic in care ne aflam. Prin apelarea serviciului de consultanta juridica online nu exista riscul de taxe ascunse sau alte sume de bani percepute pe parcurs de catre avocat. Clientul stie de la inceput cat si pentru ce plateste.

Un concept relativ nou, dar care s-a dovedit de mare ajutor in contextul retsrictiilor impuse la nivel de stat, Avocat Online este serviciul la care poti sa apelezi cu incredere si cu certitudinea ca vei avea parte de un tratament profesional, bazat pe confidentialitate si respect, din partea avocatului.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII

  1. […] Un prim pas în găsirea avocatului de care ai nevoie este să depui toate eforturile necesare ca să-l găsești pe cel mai bun și să stabilești facil un prim contact. Nimic nu e mai simplu decât serviciul de consultanță online Ad-avocat unde, vei găsi toate specializările de avocatură existente în piață, la un click distanță. Poți analiza părerile tuturor celor care au apelat deja la acest serviciu și toate aspectele privind acest serviciu, cum funcționează, care sunt obligațiile și îndatoririle, aspecte despre care vei găsi mai multe informații pe romanialibera.ro. […]