Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Arhivă

Imigranți ilegali ascunși în role de poliester, descoperiți la Vama Giurgiu

Patru cetăţeni afgani au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România prin PTF Giurgiu-Ruse, ascunşi într-un camion încărcat cu role de poliester, relatează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2018 - 16:13

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford, înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 42 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru Polonia. Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de depistare a concentraţiei de dioxid de carbon aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă”, se arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

În urma controlului amănunţit, printre rolele de poliester au fost descoperite patru persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetăţean turc a cărui identitate nu o cunosc, cu ştirea şoferului.

Totodată, au mai menţionat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, camionul, şoferul turc şi cetăţenii afgani au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comentarii

loading...