Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Penitenciarul-Spital București-Jilava. Credit Foto: ANP

Imagini :O persoană arestată cu COVID-19, a fost transferată în Penitenciarul Spital Jilava

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2020 - 20:09

,,În seara zilei de marți, 28.04.2020, la Penitenciarul-Spital București-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării,  o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de rețeaua sanitară publică.

Având în vedere recomandarea rețelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava.

Reamintim că Penitenciarul-Spital București-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020. Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătății, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic.

În cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgență, secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova se subordonează din punct de vedere operațional Penitenciarului-Spital București-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienților care necesită îngrijiri de terapie intensivă.” Se arată în comunicatul ANP.

Prezentă mai jos imagini din Penitenciarul Spital - Jilava date publicității astăzi:

 

Comentarii