30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIGSU: În Capitală s-a intervenit la 28 de evenimente

IGSU: În Capitală s-a intervenit la 28 de evenimente

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii grave de urgenţă, cauzate de fenomenele meteorologice periculoase.

Pe fondul precipitaţiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviţă şi ploi, au fost înregistrate efecte in  judeţele Buzău, Constanţa,Tulcea şi municipiul Bucureşti.

În Capitală, pompierii militari au acţionat pentru gestionarea a 28 de evenimente, în special căderi ale copacilor pe carosabil sau pe autoturisme, fiind avariate 19 maşini. 

”În această dimineaţă, în localitatea Cochirleanca din judeţul Buzău, patru autoturisme în care se află 10 persoane nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Echipaje ale Serviciului Drumuri Judeţene sprijiniţi de angajaţii primăriei intervin pentru deblocarea  persoanelor, astfel încât acestea să poată continua drumul în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, pe fondul vântului puternic, porturile Constanţa, Mangalia şi Midia, precum şi bara Sulina rămân închise până când condiţiile meteo vor permite navigarea.

Încă din cursul zilei de vineri, de la primele semne ale venirii frigului, comanda IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal în toate judeţele ţării, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul unor evenimente de amploare.

La nivel naţional, aproape 5.200 pompieri militari cu 1.700 autospeciale şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale.

Pentru misiuni în zone greu accesibile, pot fi utilizate 36 şenilate cu capacitate de trecere mărită, 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi  32 autofreze. De asemenea, intervenţia salvatorilor poate fi realizată cu ajutorul camioanelor pentru transport persoane şi materiale, dar şi a autospecialelor pentru stingerea incendiilor cu capacitate mare de trecere.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă