Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

IGSU: "21 de localități, afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore"

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din nouă judeţe pentru îndepărtarea efectelor ploilor torenţiale. Au fost inundate peste 130 de curţi şi 11 subsoluri, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgență.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2018 - 11:57

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost emise 50 avertizări/atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate la nivelul mai multor zone din ţară.

Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 21 localităţi aflate în 9 judeţe (Arad, Buzău, Braşov, Bacău, Bihor, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vrancea).

 
Efectivele de pompieri au acţionat cu motopompe de diferite capacităţi, autospeciale şi tehnică specifică de intervenţie pentru evacuarea apei din 2 anexe, 130 curţi şi 11 subsoluri.

”O situaţie deosebită s-a înregistrat în municipiul Bacău, unde din cauza precipitaţiilor însemnate cantitativ, într-o perioadă de scurtă de timp, a crescut semnificativ debitul pârâului Bârnat. Pentru prevenirea unor potenţiale inundaţii în zonă, pompierii salvatori împreună cu jandarmii băcăuani şi lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au derulat lucrări de supraînălţare a digului de protecţie”, anunţă IGSU. 

Potrivit acestora, intervenţii de amploare au avut loc în judeţul Timiş, în localităţile Făget, Bichigi, Begheiu Mic, Traian Vuia, unde au fost inundate aproximativ 100 de curţi.

”De asemenea, pe DN 68A, în localiatea Făget, traficul rutier a fost blocat temporar din cauza aluviunilor de pe carosabil, însă echipele de drumari au acţionat imediat pentru înlăturarea acestora. Pompierii militari acţionează şi la această oră pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate şi evaluarea pagubelor produse de ploile abundente”, mai spun reprezentanţii IGSU. 

În mai multe localităţi au existat probleme cu furnizarea energiei electrice, însă la ora transmiterii acestei ştiri nu mai sunt consumatori nealimentaţi. 

Comentarii

loading...