Foto: INQUAM PHOTOS

Ieri la școală, de astăzi acasă: într-o comună din județul Cluj s-a trecut pe scenariul Roșu

Elevii școlii din comuna Cornești, Cluj, au rămas de astăzi acasă și vor face cursuri sută de la sută online, deși în prima zi a anului școlar au mers în sălile de curs.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2020 - 09:27

Actualizarea datelor privind incidența cazurilor de Covid-19 pe localități, anunțată de Ministerul Sănătății în cursul după-amiezii de luni, la câteva ore după începerea anului școlar, a generat închiderea unității de învățământ din Cornești, județul Cluj.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a notificat autoritățile locale că s-a trecut la scenariul Roșu, cu cu învățământ doar în sistem online, după ce în ultima săptămână numărul de infectări cu noul coronavius a depășit 3 la mia de locuitori.

„Ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Corneşti (care depăşeşte 3 cazuri la 1.000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învăţământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învăţământ online).”, a anuțat Instituția Prefectului Cluj.

Cum aceste date privind incidența Covid-19 se actualizează săptămânal nu este exclus ca și alți elevi să treacă de pe o zi pe alta de la un anumit program de școală la alt tip de predare, funcție de modificările aduse de informările Direcțiilor de Sănătate Publică județene.

Comentarii