Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ÎCCJ, lovitură pentru Inspecția Judiciară

Instanța supremă a decis, luni, menținerea deciziei Secției pentru Procurori a CSM în cazul procurorilor care au anchetat OUG 13.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 15:31

Anul trecut, procurorii CSM au anulat acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare privindu-i pe procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, care au fost cercetați disciplinar pentru „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă“ în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a OUG 13. Decizia a fost menținută, definitiv, de ÎCCJ.

"Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta INSPECŢIA JUDICIARĂ împotriva Hotărârii nr. 14P din 18 decembrie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 11/P/2017, precum şi a încheierilor pronunţate în acelaşi dosar la datele de 25 octombrie 2017 ( în camera de consiliu şi în şedinţă publică), 15 noiembrie 2017 şi 13 decembrie 2017. Definitivă", este decizia Instanței Supreme.

Inspecția Judiciară susținea, în septembrie 2017, că efectul anchetării OUG 13 a fost încălcarea gravă a principiului separaţiei puterilor în stat de către cei trei procurori DNA, care "s-au considerat competenţi să verifice oportunitatea, respectarea procedurii legislative şi, implicit, legalitatea adoptării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului".

Comentarii

loading...