13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIaşi: Sindicaliştii din educaţie spun că vor depune plângeri penale

Iaşi: Sindicaliştii din educaţie spun că vor depune plângeri penale

Potrivit conducerii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis cǎtre Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi doar 37,6 la sută din suma solicitatǎ în conformitate cu ceea ce a rezultat din calculul hotǎrȃrilor judecǎtoreşti pentru plata dobȃnzilor legale.

Sindicaliştii susţin că ISJ Iaşi a cerut ministerului suma de 42 milioane de lei, dar că la Iaşi au ajuns doar 15,8 milioane de lei, astfel că nu au putut fi achitate către profesori şi sumele provenite din dobânzile penalizatoare.

“Sunt ignorate cu bunǎ ştiinţǎ dispoziţiile hotǎrȃrilor judecǎtoreşti, într-un dispreţ profund faţǎ de cei care aşteaptǎ de şase ani punerea în platǎ a drepturilor bǎneşti cȃştigate în instanţǎ. Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis cǎtre ISJ Iaşi doar suma aferentǎ dobȃnzilor remuneratorii, în concret, 15,8 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al USLIP Iaşi, sindicat care în judeţ numără peste 10.000 de membri.

USLIP Iaşi a anunţat că ia în calcul formularea unor plângeri penale la instanţele competente în acest sens, împotriva funcţionarilor şi demnitarilor din MEN, care prin interpretǎri şi acte emise submineazǎ autoritatea judecǎtoreascǎ şi încalcǎ principiul separaţiilor puterilor în stat”.

Totodată, USLIP Iaşi precizează că va sesiza comisarii europeni competenţi cu privire la abuzurile referitoare la încǎlcarea dispoziţiilor din legislaţia europeanǎ şi naţionalǎ de cǎtre funcţionarii şi demnitarii din Ministerul Educaţiei.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă