7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHipodromul Ploieşti: Premiul sponsorizat de familia regală a Emiratelor Arabe s-a dus...

Hipodromul Ploieşti: Premiul sponsorizat de familia regală a Emiratelor Arabe s-a dus în Bulgaria

Duminică, ploieştenii prezenţi pe hipodrom au fost martorii unui eveniment inedit – licitaţia a peste 60 de cai din părinţi campioni, care au defilat în faţa spectatorilor, demonstrându-şi performanţele şi inteligenţa. Aproape jumătate dintre ei şi-au schimbat proprietarii: pragul de sus al licitaţiei a fost marcat printr-un pur sânge arab, vândut pentru 4500 de euro. La limita inferioară, un ponei din rasa Welsh Pony a fost licitat pentru 2000 de euro.

Evenimentul a avut parte de o vreme splendidă, de street food de calitate, precum şi de curse la cel mai înalt nivel sportiv. Din public, nu au lipsit vedetele – ploieştenii au putut să-l remarce în tribuna VIP pe actorul Deniş Stefan, coordonator al programului Caii României şi un împătimit al turfului.  

Fireşte, cursele vedetă ale evenimentului de duminică au fost cele de galop. Deja parte din calendarul internaţional al competiţiilor de gen, ele au beneficiat şi de data asta de participare străină. Heritage Cup, cursa pentru cai pur sânge arab sponsorizată de familia regală a Emiratelor Arabe, a electrizat spectatorii prin prestaţia armăsarului Ferment, condus de bulgarul Valentin Atanasov. De asemenea, cursa Meteor, pentru cai pur sânge englez, a fost câştigată tot de un cal din afara ţării – iapa Taimada din Hexagon, strunită de Nurhay Zyulkyuf.

Restul programului a fost dedicat competiţiilor locale. În Premiul de Încercare, principala cursă din calendarul intern, au concurat caii de 4 ani care vor participa, pe 7 octombrie, la derby-ul de trap al României. Armăsarul Speedy Nobel, condus de jocheul Gheorghe Vasile, s-a impus relativ lejer. Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, un împătimit al turfului, a înmânat premiile acestei secţiuni competiţionale, declarându-se fericit că evenimentul a adus la un loc peste 3.000 de oameni. “Mă bucur să văd că ploieştenii au înţeles că au în hipodrom o posibilitate de excepţie de a-şi petrece duminica. Le vom oferi noi surprize de fiecare dată, numai unele plăcute!”, a declarat entuziasmat viceprimarul, care le-a mulţumit şi organizatorilor, lui Lucian Rădulescu, cooordonatorul activităţilor de pe hipodrom, şi colectivului de la CSM Ploieşti. “Cu pași siguri, Hipodromul Ploiești devine cunoscut nu doar la nivel național, ci și internațional”, a adăugat edilul pe pagina sa de facebook.

În celalalte trei curse de trap au trecut primii linia de sosite armăsarul Neptuniu, iapa Zenobia K şi armăsarul Diablo Jet. Copiii au aplaudat frenetic cursa pentru ponei, câştigată de armăsarul Mircea, condus de Ana Neagu.

Încet dar sigur, activităţile hipice de la Hipodromul Ploieşti îşi găsesc locul pe lista evenimentelor bifate de ploieşteni, spre bucuria nedisimulată a managerului Lucian Rădulescu. „Sper ca la derby-ul de pe 7 octombrie să batem orice record de participare atât la numărul de cai înscrişi în competiţie, cât şi la numărul de spectatori”, a declarat acesta.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă