Harghita: Urşi îndepărtaţi de jandarmi din Miercurea Ciuc şi Băile Tuşnad

O ursoaică cu pui, care a intrat noaptea trecută în curtea unei case din Băile Tuşnad, a fost îndepărtată de jandarmii harghiteni, aceştia intervenind şi la Miercurea Ciuc, în zona străzii Iancu de Hunedoara, tot pentru îndepărtarea unor urşi, potrivit IJJ Harghita.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2018 - 10:42

O altă intervenţie a jandarmilor pentru îndepărtarea unui urs s-a desfăşurat joi dimineaţa, în Băile Tuşnad, unde un animal rănit a fost observat în apă, în zona campingului din localitate, dar la depărtare de partea locuită a staţiunii.

"Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil sunt prezenţi (joi dimineaţa -n.r.) pe malul râului Olt, în zona campingului din Băile Tuşnad, unde a fost semnalată prezenţa unui urs rănit, care este în apă. La sosirea noastră, la faţa locului se afla şi primarul localităţii, domnul Albert Tibor. Apelul a fost făcut prin intermediul SNUAU 112, în jurul orei 6:40, paznicul campingului semnalându-ne prezenţa animalului rănit", a anunţat Gherghe Suciu.

El a precizat că despre situaţia din zonă a fost anunţată şi Garda Naţională de Mediu, Instituţia Prefectului Harghita şi asociaţia de vânătoare.

Comentarii