Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Harghita: Preşedintele CJ cere relocarea unei ursoaice cu pui care a atacat un bărbat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a cerut ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, relocarea unei ursoaice cu pui, care este văzută frecvent în staţiunea Băile Tuşnad şi care a atacat, recent, un bărbat din localitate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2018 - 13:48

În adresa trimisă ministrului Mediului se arată că se impune relocarea ursoaicei cu trei pui, în contextul în care săptămâna viitoare are loc Universitatea de Vară "Tusvanyos", de la Băile Tuşnad, "cu un aflux de participanţi ce depăşeşte 20.000 de persoane" şi există pericolul "unor noi atacuri asupra oamenilor".

Drept urmare, Borboly Csaba solicită să se ia măsurile necesare pentru relocarea ursoaicei, pe parcursul acestei săptămâni.

De asemenea, mai mulţi localnici din Băile Tuşnad au trimis o petiţie la Ministerul Mediului şi la CJ Harghita, reclamând "agresivitatea urşilor", care pun în pericol viaţa copiilor şi a nepoţilor, dar vorbesc şi de distrugerile provocate de aceste animale pe proprietăţile lor.

"Concret, aproape seară de seară, chiar şi ziua, urşii pătrund pe stradă şi în gospodăriile noastre şi rup gardurile şi pomii fructiferi, de asemenea intră în bucătării şi în magaziile de lemne, căutând hrană şi distrug bunuri. Toate acestea se întâmplă din anul 2013 şi până în prezent. (...) Menţionăm că există la ora actuală o ursoaică cu trei pui care produce pagubele descrise mai sus", se arată în petiţia menţionată.

Oamenii susţin că, săptămâna trecută, ursoaica a atacat şi a rănit un bărbat care ieşise să-şi plimbe câinele şi solicită măsuri concrete pentru rezolvarea situaţiei.

"Vă rugăm respectuos să luaţi măsuri consecvente pentru relocarea urşilor. Nu dorim răspunsuri birocratice. Dorim măsuri concrete. Nenumăratele noastre plângeri pe plan local şi adresate autorităţilor centrale de la Bucureşti, de-a lungul anilor, au rămas la stadiul de constatare, că urşii fac parte din viaţa cotidiană şi să ne acomodăm cu această situaţie. Nu suntem de acord cu această poziţie, vieţile noastre fiind în pericol", se mai precizează în petiţia semnată de localnicii din Băile Tuşnad.

În Harghita, mai multe persoane au ajuns la spital în acest an, în urma unor atacuri ale urşilor, autorităţile locale solicitând în repetate rânduri luarea unor măsuri pentru rezolvarea acestei probleme.

Comentarii

loading...