Harghita: Doi muncitori forestieri, răniţi într-un incendiu

Doi muncitori forestieri au suferit arsuri pe faţă şi pe mâini în urma unui incendiu care a izbucnit marţi dimineaţa la vagonul de dormit unde se adăposteau, aflat într-o zonă montană greu accesibilă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2019 - 09:32

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, incendiul s-a produs la vagonul de dormit aflat în zona Gura Izvorului, vârful Lomas, din apropierea municipiului Topliţa. Cei doi lucrători forestieri au coborât circa şase kilometri, de la locul incendiului până la Mănăstirea Gura Izvorului, de unde au solicitat intervenţia, cel mai probabil în zona în care a luat foc vagonul neexistând semnal de telefonie mobilă.

Bărbaţii, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, care prezentau arsuri la nivelul feţei şi mâinilor, au fost preluaţi de un echipaj SMURD şi de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Topliţa.

Pentru lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de cinci subofiţeri, cu o autospecială de stingere, de la Garda de intervenţie Topliţa, accesul pompierilor în zonă fiind destul de dificil, din cauza terenului accidentat.

Potrivit sursei citate, specialiştii ISU vor stabili care a fost cauza care a dus la izbucnirea incendiului.

Comentarii