9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHarghita: Acţiuni pentru combaterea actelor ilicite de comerţ la produse perisabile

Harghita: Acţiuni pentru combaterea actelor ilicite de comerţ la produse perisabile

S-au dat amenzi în valoare de de aproape 100.000 de lei şi s-au confiscat 280 de kilograme de carne. În plus, s-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de ”comercializarea de produse alterate”, informează News.ro.

Poliţiştii din Harghita au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii actelor ilicite de comerţ, în special a celor cu alimente perisabile şi produse din carne, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Harghita.

”În cadrul acestor activităţi au fost verificate peste 30 de societăţi comerciale de profil, 21 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la peste 97.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de aproape 10.000 de lei, aproximativ 280 de kg de carne de porc, pui, miel şi peşte, precum şi 200 de ţigarete şi peste 170 de diferite produse alimentare expirate sau fără etichetă”, au transmis, duminică, poliţişti din Harghita.

Potrivit acestora, au fost confiscaţi 1.280 de lei, reprezentând contravaloarea a 40 de kg de carne de miel, 30 de kg de prăjituri şi a unor sume de bani nefiscalizate.

”În urma aspectelor ilicite constatate, au fost întocmite şi acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de comercializarea de produse alterate”, au mai transmis poliţiştii.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă