23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul român face un apel la toate forţele politice din R. Moldova...

Guvernul român face un apel la toate forţele politice din R. Moldova să respecte democrația

„Guvernul României urmăreşte îndeaproape evoluţiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi care susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Guvernul român subliniază că cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de o soluţie negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor şi consolidarea parcursului pro-european.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. 

Premierul Pavel Filip anunţă alegeri parlamentare anticipate pe 6 septembrie.

Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta cât este nevoie.

Vlad Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, este prezent la manifestaţia organizată de partidul său la Chişinău. El a declarat că se va face tot posibilul ca pe 6 septembrie să fie organizate şi alegeri prezidenţiale.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă