Guvernul permite privatizarea Loteriei Române

Guvernul a abrogat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, prevederea legală care interzice privatizarea Companiei Naţionale Loteria Română. Măsura a fost luată pentru a putea transfera compania Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), anunţă Profit.ro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2019 - 21:53

"Acţiunile nominative ale Loteriei Române sunt deţinute în totalitate şi în mod exclusiv de statul român", este prevederea care a fost abrogată din OUG nr. 159/1999 privind înfiinţarea companiei. 

"Pentru a se crea posibilitatea ca, la momentul înfiinţării unor fonduri suverane, la capitalul social al acestora să poată fi aportate acţiunile deţinute de statul roman la CN Loteria Română SA, este necesară o intervenţie legislativă la nivel primar. Ţinând cont de faptul că nu se mai justifică reglementarea la nivel de lege a participaţiei statului la această societate (întrucât calitatea de acţionar este prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice), se propune abrogarea prevederilor corespunzătoare din OUG nr. 159/1999 privind înfiinţarea Companiei Naţionale „Loteria Română” – SA, precum şi a actului constitutiv al societăţii, prevăzut în anexa actului normativ, în scop de asanare legislativă, întrucât  de-a lungul timpului, printr-o serie de hotărâri ale adunărilor generale a acţionarilor companiei, s-au aprobat noi statute, conform dispoziţiilor legale în vigoare, forma sa actuală  diferind de cea din anexa actului normativ", se arată în nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă.

Comentarii