Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul Orban pregătește o OUG prin care angajările în Sănătate să se facă fără concurs

Guvernul Orban discută joi o ordonanță de urgență potrivit căreia pe perioada stării de urgenţă, prin care posturile vacante de la Ministerul Sănătății pot fi ocupate fără organizarea concursului de angajare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2020 - 15:57

Guvernul Orban discută joi o ordonanță de urgență potrivit căreia pe perioada stării de urgenţă, prin derogare de la prevederile legale în vigoare, „posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pot fi ocupate şi de către personal contractual, fără organizarea concursului, în mod direct, prin numirea de către ordonatorul de credite, cu stabilirea drepturilor salariale conform Legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, pentru funcţia ocupată”.

 
Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptat de Executiv vizează întărirea capacităţii administrative a sistemului sanitar şi stabileşte că Ministerul Sănătăţii "coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi", mai notează Știripesurse.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...