Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul britanic revizuiește obiectivele de politică externă și apărare

Premierul britanic Boris Johnson a lansat miercuri o revizuire aprofundată a obiectivelor de politică externă şi de apărare pentru a defini rolul Regatului Unit în lume după Brexit, relatează agenţiile Press Association şi EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2020 - 16:10

Iniţiativa, cea mai amplă pentru Regatul Unit de la sfârşitul Războiului Rece, va acoperi politica externă, apărarea, securitatea şi politica de dezvoltare internaţională.

Într-o declaraţie transmisă parlamentului, premierul Boris Johnson semnalează că Regatul Unit trebuie să facă mai mult pentru a face faţă întregului spectru de ''provocări şi oportunităţi'' după ieşirea din UE.

Precedentul guvern conservator britanic a revizuit în anul 2015 priorităţile privind apărarea, dar această nouă analiză, care urmează să fie finalizată în toamnă, este mai amplă şi acoperă mai multe domenii.

Această analiză, a cărei elaborare va fi coordonată de un responsabil de rang înalt, va defini ''ambiţiile asupra rolului Regatului Unit în lume şi obiectivele strategice de securitate naţională şi politică externă pe termen lung'', se arată în documentul transmis legislativului de la Londra.

La capitolul apărare, deşi executivul condus de Boris Johnson s-a angajat să aloce în continuare acestui sector cel puţin 2% din PIB, ar putea fi reevaluată distribuirea resurselor financiare pe capitole, de exemplul acordându-se prioritate tehnologiei.

Redefinirea politicii externe şi de apărare britanice vine într-un context geopolitic şi economic complicat pentru Regatul Unit, ţară care anul acesta trebuie să negocieze acorduri comerciale cu UE şi cu SUA. Relaţiile tradiţional foarte bune cu Washingtonul au fost marcate recent de unele tensiuni după ce guvernul condus de Boris Johnson a refuzat să excludă compania chineză Huawei din viitoarea reţea britanică 5G.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...