Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul azi discută azi posibilitatea prelungirii stării de alertă în România

Premierul Ludovic Orban va aduce azi, în atenția membrilor cabinetului, un proiect normativ în baza căruia, din data de 16 august, starea de alertă să poată fi prelungită cu încă 30 de zile.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2020 - 08:36

Potrivit ordinii de zi afișate de Secretariatul General al Guvernului, miniștrii urmează să se pronunțe și asupra ansamblului de măsuri ce vor însoți normativul în cauză, în contextul eforturilor depuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1 - 3 la proiectul hotărârii sunt pe fond similare cu cele în vigoare la data de 17 iulie 2020, cuprinse în anexele nr. 1 - 3 la Hotărârea Guvernului 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Un al doilea proiect de hotărâre aflat azi pe agenda Guvernului este cel referitor la alocarea unor ajutoare de urgență, în cuantum de 393.100 lei, pentru sprijinirea unui număr de 116 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, beneficiarii provenind din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi din Bucureşti.

De asemenea, Programului naţional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, va fi reglementat astăzi printr-o nouă hotărâre de Guvern, reuniunea executivului urmând să se încheie prin prezentarea unei informări privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale, nu înainte de analiza oportunității ordonanţei de urgenţă cu rol bugetar rectificativ, anunțate joi de Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Citește totul despre:

Comentarii