Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul adoptă proiectul de garantare a pachetelor turistice

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, un act normativ care se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice în deplină concordanţă cu directiva europeană în domeniu, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, precizând că "turistul trebuie protejat".

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2018 - 14:57

"Un act normativ important pe care îl vom adopta astăzi se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice în deplină concordanţă cu directiva europeană în domeniu. Am plecat de la premisa că turistul trebuie protejat. Aceasta este acum principala noastră preocupare. Românii îşi fac planuri de vacanţă, fac economii pentru a petrece câteva zile fără griji. Este datoria noastră să găsim modalităţi de garantare deplină a banilor pe care cetăţenii îi rezervă pentru zilele de vacanţă. Este un proiect discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi cu reprezentanţii Comisiei Europene", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, soluţiile introduse în acest act normativ sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual.

"Ministerul Turismului a avut discuţii cu asiguratorii, care au pregătit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agenţiile de turism. Pentru că mulţi români aleg să îşi petreacă vacanţele în afara ţării, acest act normativ prevede şi procedura specială de repatriere a turiştilor români aflaţi în dificultate. Aşadar, nu vom mai avea cazuri în care românii să fie abandonaţi, practic, în diferite colţuri ale lumii. În acelaşi timp, punem în acord legislaţia naţională cu cea europeană în ceea ce priveşte garantarea pachetelor turistice", a mai afirmat Dăncilă.

Comentarii

loading...