Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a alocat peste 200 de milioane de lei pentru localităţile afectate de inundaţii

Localităţi din 28 de judeţe afectate de inundaţii vor primi, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobate marţi, peste două sute de milioane de lei din fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2018, a anunţat purtătorul de cuvând al Executivului, Nleu Barbu.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 14:05

“La propunerea Minsiterului Dezvoltării, astăzi (marţi – n.r.), în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care s-a decis alocarea sumei de 212.159.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afecate în 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii  care au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura  hidotehnică, terasamentele, malurile de apărare, structura drumurilor, podurilor, podeţelor şi digurilor. Aceşti bani sunt din fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat pentru anul în curs”, a anunţat acesta.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că efectivele Ministerului de Interne sunt în teren şi au intervenit prompt în urma indundaţiilor care au afectat mai multe zone din ţară. Ea a spus că a cerut ministerului să ia măsurile necesare pentru a ajuta comunităţile afectate, astfel că vor fi derulate activităţi de evaluare a pagubelor şi acordarea de sprijinului de urgenţă.

“În ultimele zile au fost înregistrate episoade de ploi abundente, care au înregistrat indundaţii în mai multe comunităţi, şi am văzut că prognoza pentru următoarele zile indică aceleaşi fenomente meteo. Efectivele MAI sunt în teren, au intervenit cu promptitudine şi iau toate măsurile necesare pentru a ajuta comunităţile să treacă peste aceste momente dificile, cauzate de precipitaţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a anunţat că în localităţile afectate de inundaţii se evaluează pagubele, iar Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă. De asemenea, premierul a solicitat MAI şi autorităţilor locale să aibă atenţie maximă în perioada următoare pentru a preveni cât mai multe situaţii.

“Peste tot în localităţile afectate se vor derula activităţi de evaluare a pagubelor, vom centraliza aceste pagube pentru a putea cunoaşte cu exactitate ce intervenţii sunt necesare, la nivel de Guvern, şi vom continua să acordăm ajutoare de urgenţă. Am solicitat MAI şi autorităţilor locale atenţie maximă, astfel încât pentru orele şi zilele următoare să putem să prevenim cât mai mult şi să intervenim de urgenţă acolo unde se impune”, a mai adăugat Dăncilă.

Comentarii

loading...