Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Giurgiu: Şase din cei şapte poliţişti de frontieră cercetaţi pentru luare de mită au fost reţinuţi

Şase din cei şapte poliţişti de frontieră cercetaţi pentru luare de mită, în urma unei percheziţii care au avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Rutier, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cel de-al şaptelea fiind anchetat în libertate.

Share

Rl online 0 comentarii

17.07.2019 - 17:37

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, după efectuarea procedurilor legale de aducere la cunoştinţă a învinuirii şi audierii în calitate de suspecţi, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de 6 din cei 7 poliţişti de frontieră cercetaţi pentru luare de mită.

Joi, după punerea în mişcare a acţiunii penale, urmează să se dispună măsurile procesuale adecvate.

Al şaptelea poliţist este cercetat în stare de libertate.

Miercuri dimineaţă,  ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au făcut o percheziţie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Rutier şi au pus în executare 7 mandate de aducere faţă de 7 agenţi de poliţie suspectaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Conform cercetărilor, în perioada ianuarie-mai 2019, poliţiştii de frontieră au pretins şi primit sume de bani de la şoferi ai unor autovehicule care au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuţii de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor şi/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situaţii, poliţiştii au pretins şi primit sume de bani pentru a nu constata contravenţii/infracţiuni la regimul de frontieră săvârşite de către conducătorii auto.

În cauză, probele au fost administrate cu sprijinul Serviciului Operaţii - Structura Centrală D.G.A., cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În urma percheziţiei, cei şapte au fost duşi la sediul Parchetului Giurgiu.

Comentarii