Gheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, a fost condamnat definitiv

Fostul primar al localității Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare cu executare de către judecătorii Curții de Apel Constanța.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

17.01.2020 - 13:56

Edilul a fost găsit vinovat pentru că a dat ilegal contracte de achiziții publice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia l-au trimis pe Gheorghe Hânsă în judecată în anul 2014, acuzându-l de abuz în serviciu.

Procurorii l-au trimis în judecată și pe fiul fostului primar, pentru că ar fi intermediat atribuirea ilegală a contractelor dintre Primăria Cernavodă condusă de tatăl său și două societăți comerciale, însă acesta a fost achitat de Curtea de Apel Constanța.

Judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe fostul primar la 4 ani și 10 luni de închisoare, după ce i-au contopit două sentințe definitive, prima de 3 ani și 8 luni, iar a doua de 3 ani și 6 luni.

Contractele pentru care a fost condamnat primarul făceau referire la lucrări de amenajare și protejare a Tumulului nr. 1 din Cernavodă și la deszăpezire, informează Europa FM.

Și în prima condamnare, magistrații l-au găsit vinovat pe fostul primar din Cernavodă tot pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Pentru că are 74 de ani, Gheorghe Hânsă va executa doar o treime din pedeapsă, adică maxim 1 an și 7 luni.

Comentarii