6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, a fost condamnat definitiv

Gheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, a fost condamnat definitiv

Edilul a fost găsit vinovat pentru că a dat ilegal contracte de achiziții publice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia l-au trimis pe Gheorghe Hânsă în judecată în anul 2014, acuzându-l de abuz în serviciu.

Procurorii l-au trimis în judecată și pe fiul fostului primar, pentru că ar fi intermediat atribuirea ilegală a contractelor dintre Primăria Cernavodă condusă de tatăl său și două societăți comerciale, însă acesta a fost achitat de Curtea de Apel Constanța.

Judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe fostul primar la 4 ani și 10 luni de închisoare, după ce i-au contopit două sentințe definitive, prima de 3 ani și 8 luni, iar a doua de 3 ani și 6 luni.

Contractele pentru care a fost condamnat primarul făceau referire la lucrări de amenajare și protejare a Tumulului nr. 1 din Cernavodă și la deszăpezire, informează Europa FM.

Și în prima condamnare, magistrații l-au găsit vinovat pe fostul primar din Cernavodă tot pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Pentru că are 74 de ani, Gheorghe Hânsă va executa doar o treime din pedeapsă, adică maxim 1 an și 7 luni.

Cele mai citite

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...
Ultima oră
Pe aceeași temă