19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGeorge Teodoru, diploma de excelență AOSR

George Teodoru, diploma de excelență AOSR

La începutul lunii iulie Academia Oamenilor de Știință a onorat o personalitate a științei românești, profesorul dr. George Teodoru, căruia i-a acordat diploma de excelență pentru contribuțiile sale în domeniul ingineriei atât în România cât și în afara ei.

Născut la Craiova în 1932, George Teodoru a absolvit Institutul de Construcții din București, pentru ca în 1983 să obțină titlul de doctor inginer la Technische Hochschule Aachen, în Germania. În Germania, la Institutul de Tehnologie Tropicală a Betonului inginerul George Teodoru a obținut, după o intensă activitate de cercetare, întreaga recunoștință pe care orice om de știință și-o dorește la capătul unei cariere dedicate muncii.

A fost pionier în construcții realizând lucrări de proiectare și execuție a primelor poduri de beton precomprimat din România. A contribuit, printre altele, și la execuția prefabricatelor pentru primele cadre mari precomprimate în sistem Magnel.

Înzestrat cu o curiozitate științifică aparte, George Teodoru colaborează în cadrul Comisiei ACI-305 Hot Wather Concreting și îmbunătățește documentul aflat în practică de 18 ani, prin corectarea erorilor parametrilor de corelație.

A fost invitat în numeroase asociații profesionale și științifice de referință ca membru activ. Dacă ar fi să citim doar câteva aflăm că a fost invitat ca membru în New York Academy of Science, American Concrete Committee 305, expert ONU și UNESCO pentru poduri și tunele. În calitate de specialist în problemele nedistructive ale betonului a făcut parte din colectivul care a redactat primele norme din lume în acest domeniu și a fost invitat să conferențieze pe toate continentele obținând titlul de Fellow al American Concrete Institute și prezentări ample în patru Who’s Who, în 1999, 2000, 2001 și 2003.

În același timp, inginerul George Teodoru a îmbinat munca cu pasiunea pentru șah fiind campion național de mai multe ori. A fost președintele Comisiei de Probleme și Studii al Federației Române de Șah și fondator alături de profesorul Octav Costăchel și inginerul A.F. Iancovcic al primului “Buletin problemistic de șah din România, în 1971, cu o apariție neîntreruptă de 35 de ani.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă