Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

George Maior va fi audiat marți la în Comisia de control SRI

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI) George Maior, ambasador al României în SUA, va fi audiat marţi de Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2018 - 09:02

Luni, preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, a precizat că Maior a confirmat prezenţa sa la audieri. Pe 28 august, Manda anunţa că îl va invita la comisie pe George Maior.

„Pe domnul Maior am decis să-l invităm la comisie pe data de 4 septembrie, marţi, la ora 11,00. Am semnat o adresă şi mâine va pleca spre Ministerul Afacerilor Externe şi am avut şi un dialog cu domnia sa prin mesaje spunându-i acest lucru”, spunea atunci Manda.

El a precizat că temele discuţiei cu George Maior vizează subiectele aduse în atenţie de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu, după audierea fostului şef al SRI.

„Vrem să vedem şi dacă domnul Maior le confirmă sau nu şi care este poziţia domnului Maior. Spun că este important pentru domnul Maior să vină şi cred că este în interesul domniei sale să vină să lămurească toate aspectele care îl vizează, de aceea cred că va veni la comisie”, afirma la acea dată preşedintele comisiei.

Manda a spus că discuţiile nu vor viza ultimele declaraţii ale lui George Maior în calitate de ambasador al României în SUA.

„Declaraţiile pe care le-a făcut în această perioadă nu vizează domeniul de activitate a Comisiei de control al activităţii SRI, aşa că nu noi avem de discutat acest subiect”, a mai precizat social-democratul.

Comentarii