Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Geoană: NATO trebuie să se asigure că criza sanitară nu se transformă într-una de securitate

Sarcina principală a NATO în timpul pandemiei este să se asigure că actuala criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 nu se va transforma într-o criză de securitate, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

27.10.2020 - 23:25

Declarația a fost făcută la conferinţa "Pregătirea NATO şi a Aliaţilor pentru provocările viitoare", organizată de Bulgaria, potrivit nato.int.

Geoană a adăugat că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită pentru un viitor incert şi, din acest motiv, secretarul general Jens Stoltenberg a lansat iniţiativa NATO 2030, menită să contureze modul în care Alianţa va răspunde provocărilor viitoare.

Geoană a spus că NATO 2030 care are ca scop menținerea alianței puternice din punct de vedere militar, consolidarea ei din punct de vedere politic și adoptarea unei abordări mai globale. „Națiunile noastre stau unite pe două continente pentru un motiv unic, simplu și puternic. Valorile noastre. Libertatea noastră, democrația noastră, drepturile omului, statul de drept ”, a conchis el.

De asemenea, el a lăudat trupele aliate pentru susținerea răspunsului civil la pandemie. De-a lungul lunilor octombrie și noiembrie, aliații NATO - Albania, Muntenegru și Macedonia de Nord vor primi ventilatoare și aproximativ 1,5 milioane de euro din Fondul NATO de răspuns la pandemii.

Comentarii