15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGarduri electrice lângă autostrada Sibiu-Orăştie, după ce doi urși au fost ucişi...

Garduri electrice lângă autostrada Sibiu-Orăştie, după ce doi urși au fost ucişi de vehicule

Ideea de a se monta garduri electrice ar fi menită să prevină accidente precum cele din ultimele 48 de ore, în care doi urşi au pătruns pe carosabil şi au fost accidentaţi mortal în zona Sălişte.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Prefectura Sibiu, prefectul Sibiului, Adela Muntean i-a chemat pe toţi factorii implicaţi în gestionarea urşilor la sediul instituţiei, pentru a găsi rezolvare în cazul urşilor care au pătruns pe autostradă. O recomandare a fost aceea ca vânătorii să efectueze „goane prin împingere”, dar este analizată şi amplasarea gardurilor electrice.

 „Prefectul Adela Muntean a subliniat că este necesară îndepărtarea urşilor din apropierea autostrăzii, recomandând administratorilor fondurilor de vânătoare să intervină cu celeritate. Astfel, vânătorii vor efectua “goane de împingere” a urşilor spre zonele mai înalte. Totodată, a fost analizată posibilitatea amplasării unor garduri electrice pe segmentele împădurite ale autostrăzii, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Acestea nu sunt periculoase pentru animale şi reprezintă o soluţie eficientă de protecţie a urşilor, dar şi a oamenilor care circulă pe autostradă şi riscă să fie implicaţi în accidente rutiere, din cauza urşilor intraţi pe carosabil”, se arată în comunicatul transmis de prefectura Sibiu.

Doi urşi care au ajuns pe carosabil pe Autostrada Sibiu – Orăştie, în zona Sălişte, au fost accidentaţi mortal. Primul caz a fost în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, când animalul a fost lovit de o camionetă, iar în timpul nopţii de duminică spre luni, un alt urs a fost accidentat mortal, de un vehicul. Nicio persoană nu a fost rănită, însă vehiculele necesită reparaţii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă