9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGalaţi: Trecerea bac de la Dunăre şi portul de ambarcaţiuni, sufocate de...

Galaţi: Trecerea bac de la Dunăre şi portul de ambarcaţiuni, sufocate de gunoi

Apele învolburate au adus butuci, crengi rupte, sticle şi recipiente din plastic, vegetaţie, animale moarte, care s-au depus la pontoanele de acostare ale Trecerii bac.

La faţa locului intervin militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai ales pentru scoaterea animalelor moarte, care reprezintă focar de infecţie.

“Am fost solicitaţi pentru a scoate animalele moarte prinse în banchiza de lemne şi copacii căzuţi în preajma Trecerii bac. Am reuşit să scoatem 11 animale, au mai rămas trei, prinse la mijloc, dar cu ce avem în dotare nu am reuşit încă”, a declarat miercuri, plt. major Ştefan Diaconu, de la ISU Galaţi.

Portul de ambarcaţiuni uşoare, aflat în vecinătatea Trecerii bac, este impracticabil din cauza tonelor de gunoaie care au blocat standurile de acostare.

“Săptămâna trecută, a fost curat aici şi acum nu pot să vină proprietarii cu bărcile că e totul blocat de crengi. Totul a fost adus de viituri”, a spus un gălăţean, proprietar de barcă.

În afară de militarii ISU, au fost mobilizaţi în zonă angajaţi de la firma de salubritate, mici nave de intervenţie cu macarale uşoare, dar acţiunea se desfăşoară anevoios din cauza cantităţi mari de gunoaie depozitate la malul Dunării.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă