Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Galați: Singurul ştrand public din oraş, folosit pe post de bucătărie

Singurul ştrand public din oraşul Galaţi este folosit de gospodine pentru a coace vinete. Acesta se află pe malul Dunării şi are, printre dotările specifice, un loc de picnic cu 10 grătare. Complexul de agrement este închis de câţiva ani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 14:22

Complexul de pe malul fluviului se numeşte ”Plaja Dunărea” şi este administrat de o asociaţie aflată în subordinea Primăriei Galaţi.

Deoarece plaja şi bazinele sunt închise de câţiva ani, gălăţenii au găsit o utilitate neaşteptată zonei de agrement: în fiecare vară şi toamnă coc legume pe grătarele din complex pentru a face zacuscă şi alte conserve. Oamenii nu sunt deranjaţi de câinii fără stăpân care s-au aciuat în zonă şi spun că nu vor să-şi afume casa, că este mai simplu să facă pregătiri în aer liber şi că se pot bronza în timp ce gătesc.

”La plaja Dunărea este foarte bine că s-au amenjat aceste grătate. Facem vinete, facem şi ardei copţi pentru toamnă, la iarnă să le avem acolo, de mâncare, în cămară. Facem şi plajă, îmbinăm utilul cu plăcutul”, a spus Tatiana Soloviev, una dintre gospodinele de pe plaja gălăţeană.

La plaja din Galaţi, femeile nu vin cu umbrele şi loţiuni de protecţie solară, ci cu lemne de foc, lădiţe, vase pentru legume şi saci menajeri pentru colectarea gunoiului.

”Am copt vinetele şi le curăţăm acum. Astăzi am copt vreo 50 de kilograme de vinete...La plaja Dunărea este foarte bine. Acasă făceam fum, mizerie, aici noi strângem, facem curat, avem tot ce ne trebuie, avem şi saci de gunoi”, a spus o gospodină în timp ce îşi pregătea conservele pentru iarnă.

Administratorii plajei sunt bucuroşi că au clienţi şi îi lasă să folosească gratuit grătarele. De asemenea, autorităţile anunţă că vor să dubleze numărul de grătare de la Plaja Dunărea.

”Intrarea este gratuită. Oamenii pot intra în complex, am făcut curăţenie, am dezinfectat, am curăţat toaletele, am reparat duşurile, există săpun la baie. Este curăţenie în interior, am montat containere de gunoi, există femeie de serviciu şi o persoană care goleşte zilnic tomberoanele şi curăţa grătarele. Lumea este mulţumită, vin foarte mulţi gălăţeni, grătarele ard în permanenţă, pleacă unii, vin alţii. Avem 10 grătare şi intenţionăm să mai montăm încă 10 grătare”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Fundaţiei Sportul Gălăţean, Florin Mirea.

Plaja Dunărea a fost închisă în 2014 de inspectorii sanitari din cauza mizeriei din interiorul complexului.

Comentarii

loading...