Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gabriela Firea introduce ajutorul financiar de Covid-19 pentru turiști

Primăria Capitalei oferă un sprijin financiar de 200 lei locuitorilor din București care vor să plece în concediu în străinătate și au nevoie de testul negativ la Covid-19.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 15:00

Un proiect adoptat astăzi de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea Gabrielei Firea, prevede acordarea de bani turiștilor din capitală care, în opinia primarului general, nu au posibilitatea să plătească 300 – 400 lei la o clinică privată pentru a se testa în vederea stabilirii dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus.

”Este un proiect important, care ar trebui replicat pentru toți românii, testarea în masă a românilor care nu se încadrează în definiția de caz astfel încât să putem determina gradul de infectare. Astăzi adăugăm o nouă categorie, cea a bucureștenilor care pleacă în vacanță. Mai multe țări solicită un test valabil de COVID 19, prima țară care a anunțat acest lucru a fost Grecia, ne dorim să venim în sprijinul bucureștenilor care nu au cum să plătească la o clinică privată 300-400 lei pentru un astfel de test.”, a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General, citată de Hotnews.ro.

Consiliul General al Municipiului București a completat proiectul ”Testăm pentru București”, aprobat în luna iunie, care prevede acordarea unui sprijin financiar de 200 lei farmaciștilor, persoanelor care lucrează în alimentație publică, funcționarilor, jurnaliștilor, sportivilor CSM și curierilor pentru a se testa de COVID 19. Impactul bugetar inițial al proiectului era de 633.000 lei, iar după introducerea bucureștenilor care pleacă în vacanță a ajuns la peste 4 milioane lei. Numărul persoanelor testate a crescut de la 11.000 la 20.000.

Acuzată că prin măsura populistă va aglomera și mai multe centrele de testare din București, luate cu asalt în ultimele zile, Gabriela Firea a anunțat că au fost achiziționate 5 noi aparate de testare iar capacitatea totală a crescut la 1.500 teste zilnice.

Comentarii