15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGabriela Firea avertizează: avem nevoie de plasmă în lupta cu boala COVID-19

Gabriela Firea avertizează: avem nevoie de plasmă în lupta cu boala COVID-19

 

Deşi ministerul a promis că se va implica, există o rezistenţă sporită în reţeaua naţională de transfuzii, datorită intereselor comerciale.

Prezentă în studioul unei televiziuni, Gabriela Firea s-a plâns că programul ei privind testarea aleatorie a fost blocat de ministerul sănătăţii. În plus, a făcut referire la o altă problemă care lipseşte cu desăvârşire: Programul Naţional de Recoltare a Plasmei hiperimune sau convalescente.

Ea consideră că la toamnă vom avea o EXPLOZIE în acest sens.

“Pe scară largă, în întreaga lume, se tratează pacienții critici cu plasmă de la pacienții care au trecut prin infecție și au imunitate deja. La noi aflăm că sunt câteva cazuri, foarte rare. La noi nu este un program național pentru a-i convinge pe pacienții care s-au vindecat, sunt acasă acum, sunt bine și au trecut deja prin infecție, au imunitate și pot dona plasmă ce ajută enorm! Deci nu avem un astfel de program național! Când vom conștientiza că avem nevoie?! Când vom avea câte decese?!”, a subliniat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Pe timpul fostului guvern s-a semnat un Parteneriat public privat pentru producerea componentelor de plasmă şi în România. Actuala conducere a ministerului, supusă presiunilor useriste, cu interese în Big Pharma, nu a mai continuat proiectul care ar fi adus românilor imunoglobulina românească.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă