10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGabriel Leş, militarilor români: Puteţi conta pe sprijinul meu în continuarea înzestrării...

Gabriel Leş, militarilor români: Puteţi conta pe sprijinul meu în continuarea înzestrării Armatei

“Astăzi, doresc să vă transmit, dragi militari ai Armatei României în activitate, în rezervă sau în retragere, toată aprecierea mea şi întregul meu respect. Puteţi conta pe sprijinul meu în vederea atingerii unui obiectiv major, şi anume, continuarea procesului de înzestrare a Armatei României.

Am convingerea că în cel mai scurt timp posibil, echipamentele militare ce vor intra în înzestrarea structurilor militare vor întări capacitatea de luptă a armatei şi vor asigura, la un nivel din ce în ce mai relevant, interoperabilitatea cu structurile aliate şi partenere.

Vă spun şi astăzi, cea mai de preţ resursă a noastră este resursa umană, iar militarii noştri merită să se instruiască şi să-şi îndeplinească misiunile în condiţii optime, exploatând echipamente şi tehnică de luptă performante, de ultimă generaţie”, a declarat Gabriel Leş, la ceremonia organizată la Carei cu ocazia Zilei Armatei Române.

El le-a transmis recunoştinţa sa şi militarilor aflaţi în teatrele de operaţii.

“Celor aflaţi la acest moment în misiuni departe de ţară, în teatrele de operaţii şi în structurile militare aliate ori de tip coaliţie, îndeplinind angajamentele asumate de România, le transmit recunoştinţa şi aprecierea noastră şi le doresc să se întoarcă acasă, sănătoşi, la familiile lor şi la prietenii lor.

Anul acesta am sărbătorit 15 ani de apartenenţă la cea mai importanţă alianţă politico-militară din lume, Alianţa Nord-Atlantică, Armata României prezentându-se în faţa naţiunii drept una dintre cele mai profesioniste şi de încredere instituţii ale României, cu o structură care se bucură de aprecieri în rândul populaţiei, capabilă să-şi îndeplinească misiunile oricând şi oriunde este nevoie”, a spus Leş.

Ministrul a arătat că momentul de la Carei este unul deosebit, de aducere aminte a eroilor de război.

“Momentul comemorativ de aici, din Carei, este de fiecare dată la 25 octombrie un loc de pioasă aducere aminte pentru noi toţi cei care preţuim sacrificiul militarilor români. În total, efortul de război a implicat dislocarea pe front a 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

Lor, eroilor care au căzut şi eroilor care au supravieţuit grelelor încercări prin care au trecut, le aducem omagiul nostru în acest ceas aniversar. Armata Română ştie să-şi cinstească eroii iar recunoştinţa noastră va fi veşnică. Adresez cu acest prilej un cald şi respect salut veteranilor de război, eroi în viaţă, care ne aduc aminte că nimic nu se poate obţine fără sacrificii”, a afirmat Leş, conform Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au depus vineri coroane de flori la monumentul “Glorie Ostaşului Român” din Carei, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă