Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hong Kong, China, un agent de pază ia tensiunea oamenilor înainte de a le facilita accesul în instituție

FRUNTEA LA CONTROL 36,5 ... 36,5 ... 36,6 ... 36,6 ... 36,4 ...

Cam așa s-ar traduce era nouă în care trăim, cea a coronavirusului. În fapt, aceasta este rutina deja instaurată în rândul tuturor locuitorilor din China, centrul epidemic și sursa originară a virusului letal. Oare va fi suficient pentru ca umanitatea să fie astfel protejată?

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2020 - 00:23

Contextul actual

Germania este în centrul atenției prin compania Cure Vac fondată în 2000 la Tuebingen, care a fost ofertată cu 1 miliard de dolari de către Președintele Trump pentru rezervarea formulei vaccinului contra virusului letal.

Cu toate acestea, cancelarul german, Angela Merkel, a estimat că 60-70 la sută din populația țării sale va fi infectată - aproximativ 50 de milioane de oameni. Având în vedere că rata de deces pentru virusul Wuhan este de 2-4% dintre cei infectați, aceasta a spus: „calculezi cifrele... asta înseamnă un număr foarte mare de morți.” Ieri, Institutul Național de Sănătate german, a anunțat că estimează că pandemia va dura circa 2 ani. Lothar Wieler, șeful acestei instituții, a afirmat că totuși , ”încă nu știm cât o să fie rata mortalității la final” și a declarat că, fără măsuri de distanțare socială stricte,Germania s-ar confrunta cu milioane de cazuri de coronavirus. ”Vrem să evităm asta“, a declarat acesta, adăugând că institutul a ridicat nivelul de risc din Germania la ”înalt”.

,,Un caz din cinci de Covid-19 este serios!” a declarat Wieler.


De partea cealaltă a globului, în țara mamă a acestui virus, s-ar părea că se lucrează intens la o campanie pozitivă, unde ,, stăvilirea virusului” este cea mai titrată știre. Astfel, autoritățile chineze și-au exprimat încrederea că au stăvilit epidemia de virus Wuhan din China, agenţia oficială de știri Xinhua a publicat articole vaste despre lupta personală a președintelui Xi Jinping cu epidemia - de la vizitarea lucrătorilor din Sănătate aflați în prima linie a frontului, până la apelurile făcute liderilor străini. Xi Jinping , totuși,  nu a mai apărut săptămâni în șir pe canalele de știri ale Chinei, circumstanţele fiind complet necunoscute.

Și Walt Street Journal se întreba într-un articol din această săptămână: dacă nu cumva marele Xi Jinping are coronavirus, și de ce închide guvernul său comunist zborurile și programul călătoriilor de tren către cele mai mari centre urbane din ţară?

Ce este cu siguranță onest, măsurile de prevenție și control sunt bine implementate și riguros respectate, cel puțin așa arată o zi obișnuită a unui expat britanic care trăiește și lucrează în Hong Kong:

Fruntea la Control
by Leul din Hong Kong


,,36,5 ... 36,5 ... 36,6 ... 36,6 ... 36,4 ... În fiecare dimineață vin la birou în Hong Kong cu o cafea proaspăt cumpărată în mână, pășind energic și încrezător cu o mască chirurgicală pe față. În aceste zile ori merg, ori iau un taxi pentru a evita mulțimile aflate în transportul în comun. Înainte de a putea folosi permisul de acces pentru a intra pe etajul meu de lucru, un agent prietenos se apropie de mine. Cred că zâmbește în timp ce mă întâmpină cu o „bună dimineața” veselă, dar nu pot să vă spun exact căci și ea poartă o mască. Răspund salutului ei cald al dimineții și îi zâmbesc din spatele măștii. După cum m-am obișnuit deja să o fac, îmi pregătesc poziția. Stau drept în fața ei, mă aplec în față și îmi prezint fruntea pentru controlul zilnic. Apoi ea scoate un obiect în formă de armă pe care îl îndreaptă spre fruntea mea sau tâmpla mea, ținându-l la aproximativ un centimetru distanță pentru o secundă sau două. După care spune „OK”, îmi arată rapid afișajul digital de pe reversul pistolului și mă direcționează spre intrare. Iau o notă mentală a numărului afișat, îi mulțumesc și merg la biroul meu pentru a mă pregăti pentru ziua ce urmează. Acest lucru a devenit acum o parte din rutina mea zilnică - la fel ca atunci când mă spăl pe dinți, sau spăl vasele sau îmi iau vitaminele. Inițial mi s-a părut ciudat și ușor chinuitor, dar acum este complet normal și oarecum reconfortant.Tocmai mi-am verificat temperatura înainte să mi se permită să intru la locul de muncă. Cele cinci numere de mai sus sunt cifrele înregistrate în fiecare zi din această săptămână de lucru.”

Hong Kong, China, oamenii păstrează distanța în așteptarea mijloacelor de transport în comun

În încheiere, vin în sprijinul citititorilor noștri cu o rețetă ,,de casă” de gel de mână dezinfectant. O rețetă trimisă de la prietenii României, corespondenți din Marea Britanie, a căror stocuri, spre comparație cu China, s-au epuizat. ■

Gelul antibacterian este recomandat doar pentru când vă aflați în mișcare sau în afara unui loc în care să vă puteți spăla pe mâini. Timpul recomandat pentru igienizarea/spălarea mâinilor : 20 secunde

 

Cumpărați de la farmacie:

- 250 ml Spirt (Isopropyl sau Isopropanol 99,9%)
- Aloe Vera gel 99,9% (fără vitamine sau uleiuri esențiale sau ceaiuri)

Mod de preparare:

- Luați 4 părți de Spirt (240 ml, sau 180, sau 80 ml sau 40 ml), în funcție de recipientul gol pe care îl aveți;

* o parte=10ml sau 20ml sau 30ml sau 60 ml

- Mixați cele 4 părți de Spirt cu o parte Aloe Vera Gel. Soluția obținută trebuie mutată într-un recipient de plastic sau din sticlă.

- Sănătate!

 

 

Comentarii