3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFOTO Președintele Iohannis, din nou pe bicicletă

FOTO Președintele Iohannis, din nou pe bicicletă

Înainte de plecarea de la Piaţa Palatului, preşedintele a declarat că, în Anul Centenarului, ar fi bine să se ajungă la unitate.

“Noi, cei de aici, suntem în viaţa normală oameni foarte diferiţi, cu meserii diferite, cu preocupări diferite, cu hobby-uri diferite, dar iată că am găsit un punct comun – ne place să mergem pe bicicletă. Se creează o unitate. Ce bine ar fi ca acum, la 100 de ani după ce ne-am unit, să ajungem la unitate. Ar fi senzaţional şi participarea mea o dedic şi acestui deziderat – să se creeze mai multă unitate între noi”, a declarat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, Centenarul este despre români şi despre unitate.

“Este o iniţiativă excelentă şi vă felicit, iar faptul că am venit aici sper că nu vă surprinde. Ştiţi bine că particip la evenimentele pe bicicletă cu mare plăcere încă de multă vreme, iar faptul că mergeţi la Alba Iulia pentru a celebra Centenarul mi se pare un lucru extraordinar. Centenarul este despre noi, despre români, despre unitate şi să nu uităm, chiar astăzi, când porniţi, este Ziua Tricolorului, un simbol puternic al României”, a precizat Iohannis.

Totodată, şeful statului le-a transmis participanţilor la cursa pe biciclete că le doreşte mult succes.

“Vă doresc mult succes, vă doresc drum bun! Veţi întâlni oameni interesanţi, veţi găsi locuri frumoase şi, la final, veţi ajunge în oraşul unirii. Felicitări!”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a venit la eveniment pe bicicletă şi, înainte de a pleca în cursă alături de ceilalţi biciclişti, a făcut fotografii cu aceştia. Şeful statului s-a alăturat cursei pe traseul Piaţa Palatului – Arcul de Triumf.

Aproape 250 de biciclişti amatori au plecat marţi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Drobeta-Turnu-Severin pentru a se reuni, cinci zile mai târziu, la Alba Iulia, în acest marş dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, potrivit organizatorului evenimentului, Asociaţia “Cu Bicicleta Departe”.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă