FOTO. Papa Francisc, întâmpinat de mii de oameni la Șumuleu

Mii de credincioşi din toată ţara, dar şi de peste hotare l-au așteptat pe Papa Francisc la Şumuleu Ciuc.

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2019 - 14:12

Câteva zeci de persoane prezente la Şumuleu Ciuc, pentru a participa la slujba pe care Papa Francisc o va oficia, sâmbătă dimineaţă, în altarul în aer liber dedicat Fecioarei Maria, au avut nevoie de asistenţă medicală.

Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă. 20 dintre aceştia au fost deja preluaţi, în deplină siguranţă şi transportaţi, cu un microbuz al ISU, la baza dealului Şumuleu pentru evaluare medicală amănunţită, urmând ca şi ceilalţi 16 să fie transportaţi în scurt timp", precizează Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019".

Potrivit sursei citate, misiunile de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi prim-ajutor sunt continuate de către echipajele mobilizate la faţa locului pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019" precizează, totodată, că 40.000 de pelerini sunt prezenţi astăzi la Şumuleu Ciuc, iar aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile au declarat că vor participa la acest eveniment.

 

Comentarii