Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul primar din Sovata, amendat pentru steagul secuiesc de pe clădire

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, fost primar al oraşului Sovata, a fost amendat de Curtea de Apel Târgu Mureş cu 50.000 de lei, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea primăriei Sovata.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 08:15

Potrivit unui comunicat de presă trimis, marţi seara, de UDMR, Curtea de Apel din Târgu Mureş a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, fost primar al oraşului Sovata, să fie amendat cu suma de 50.000 de lei, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei din Sovata.

”Consider că este absurd şi ridicol să fii pedepsit într-un stat membru al Uniunii Europene pentru folosirea unui simbol al unei comunităţi regionale. Acest lucru este în contradicţie cu principiile libertăţii de exprimare şi România aplică din nou standarde duble: de exemplu, în Bucovina, care este şi o regiune istorică şi nu o zonă administrativă, nu există nicio restricţie şi nicio sancţiune pentru folosirea steagului regiunii, iar pe noi ne sancţionează cu 50.000 de lei pentru aceeaşi faptă”, a spus Péter Ferenc.

Preşedintele Consiliului Judeţean menţionează, în comunicat, că folosirea simbolurilor minorităţilor ”nu reprezintă nicio ameninţare pentru societatea românească” sau ”pentru statul român”.

„Am luat cunoştinţă de decizia instanţei, dar, în calitate de lider al comunităţii, împreună cu reprezentanţii UDMR, vom depune toate eforturile pentru ca legile româneşti să permită folosirea simbolurilor minorităţilor şi regiunilor, fără nicio restricţie", a mai spus Péter Ferenc, preşedinte al UDMR Mureş

Potrivit comunicatului de presă transmis de UDMR, preşedintele CJ Mureş consideră că „seria proceselor pierdute în instanţă din cauza steagurilor secuieşti demonstrează clar modul în care România respectă drepturile comunităţii maghiare”.

Comentarii

loading...