Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost reținut, marți seară, la Chișinău. El ar urma să fie extradat în România, iar cetățenia moldovenească urmează a-i fi retrasă, a anunțat președintele Republicii Moldova, Igon Dodon.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 03.11.2020 - 22:21

Rizea a fost filmat cu cătușe la mâini de televiziunile de la Chișinău. „El m-a sunat acum două minute și mi-a spus că a fost reținut, este cu cătușele la mâini și se află în mașină cu domnii respectivi care au venit să-l însoțească. Mi-a spus că mergem înainte”, a declarat Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS. Rizea a făcut o serie de dezvăluiri într-o emisiune cu Anca Alexandrescu cu privire la clasa politică din România și a avertizat că mai are încă „zeci de ore filmate”. 

„Dragi prieteni așa cum vedeți deja alăturat , avocații mei au depus la Judecătoria Chișinău, cât și la Președinția Republicii Moldova argumentele juridice privind retragerea abuzivă a cetățeniei mele moldovenești!”, a anunțat Cristian Rizea, marți după-amiază, într-un mesaj postat pe Facebook.

Comunicatul Direcţiei de Investigaţii Criminale din Republica Moldova: "De către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Investigaţii Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, în mun.Chişinău a fost reţinut cetăţeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi. Acesta se află în căutare internaţională pe canalele Interpol cu scop de arest şi extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani şi 8 luni pentru infracţiunea de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, conform sentinţei definitive emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României”. 

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Acesta s-a refugiat la Chişinău.

Comentarii